torstai 17. huhtikuuta 2014

erinomaine tuote-esittely



                             Tuote esittely


Tuote esittely on kun myynnissä olevat tuotteeet sijoitetaan näytille hienoihin somisteltuihin ikkunoihin tai muihin tiloihin. Tuote-esittely voi olla myös myyjän kuluttajalle esittelemä myynti näytös. Tuote-esittelijä eli konsulentti tekee usein miten myynin edistämis töitä teollisuuden, tukkukaupan tai maahantuojan palveluksessa . Osa konsulenteistä toimii myös yrittäjinä.He esittelevät mainostaviaan tuotteita messuilla, kaupan avaijaisissa sekä tekee tarjouksia edustamalleen yritykselle. 
Tuote esittelijän ammatissa tärkeää on olla esiintymistaitoa, hyvä asiakaspalvelija sekä hyvä tuotetuntemus. Myös hyvä kielitaito on tarpeen. Konsulentti on työsuhteessa omaan työantajaansa ja noudattaa hänen antamiaan ohjeita ja käskyjä. Myynti mies matkustelee paljon eri paikka-kunnille ja käy jopa kotona tapaamassa asiakkaitaan. 
Tuote esittelijäksi kouluttautuminen vaihtelee paljon toimialoittain . Esitteilijöillä voi olla esimerkiksi elintarvike- tai terveyden huoltoalan, teknillisen laan, kauneuden hoito alan sekä kaupallisen alan koulutus.  Toisella asteella suorittaa voi Merkonomi koulutuksen (liiketalouden ala) , jonka tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella ja näyttötutkintona. Jopa työn antaja voi kouluttaa ammattiin. Palkkaus riippuu koulutuksesta ja kokemuksta.  Toimiala vaikuttaa myös asiaan. Työsuhteessa palkka on yleensä kuukausipalkka, yrittäjillä tulot riippuvat myyntiproviosta.

Mikä on erinomaine tuote-esittely?

Esittelijän piää tehdä mahdollisimman näyttävä esille pano, jotta tuote näyttäisi houkuttelevalta asiakasta kohtaan. Tuotteita pitäisi olla enemmän ja antaa asiakkaile katsottavaksi. Tuotteen esittely ”puhe” pitää olla selkeä, lyhyt ja viitata omiin kokemuksiin, jotta asiakkaat eivät tympäännyylimääräiseen puheesen, uskovat että tuote-esittelijä on itse perehtynyt tuotteeseen.
Tuote-esittelijän pitää olla itsevarma ja perehtyä myytävänä olevaan tuotteseen tosi hyvin. Jotta osaa ottaa esille kaikki yksityiskohdat ja hyväy puolet tuotteesta. negatiivisa puolia tuotteesta ei saa ottaa esille. Esittelijän pitää olla valmis kiperiin kysymyksiin tuotteista, ja miettiä valmiiksi vastauksia kysymyksiin.  
Esittelijän on hyvä olla sosiaalinen että sopeutuu vaihtuviin asiakkaisiin, tilainteisiin ja ympäristöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti